Een select gezelschap van Molse kunstenaars zal als eerbetoon de muurschildering afwerken van de overleden Steven Martin. Dit gebeurt op verzoek van de naaste familie. Midden maart overleed Steven Martin, waardoor hij als winnaar van Muurkuur zijn ontwerp zelf niet kan realiseren.

De beloftevolle jonge Molse kunstenaar Steven Martin ontwierp het winnende ontwerp voor de muurschildering op het Santo Tomasplein. Zowel het grote publiek als de jury beoordeelde het ontwerp van Steven als meest passende voor de lange muur op het Santo Tomasplein (ingang parking Statiestraat).

De jury beschreef het ontwerp als "zeer uitdagend en sterk omgevingsgerelateerd". Steven Martin kwam dan ook als terechte winnaar van Muurkuur uit de bus en mocht zijn ontwerp – met steun van het gemeentebestuur – realiseren.

Eerbetoon

Jammer genoeg heeft Steven door een plots overlijden zijn kunstwerk – na de opstartfase begin maart – zelf niet kunnen afwerken. In samenspraak met het gemeentebestuur heeft de naaste familie van Steven enkele Molse kunstenaars aangesproken met de vraag om het ontwerp van Steven verder te realiseren.

De kunstenaars kunnen verder werken op de contouren die Steven zelf aanbracht op de muur. De kunstenaars zullen het sterke ontwerp van Steven zo treffend mogelijk realiseren. Een passend opschrift naast de muurschildering zal verwijzen naar de beloftevolle ontwerper.